[Rakaman] JAM 20110401: “Gurun Gobi”

Rakaman ‘free jam’ @ 01/04/2011 . Tema “Gurun Gobi” – sebab epik gila. Sesuai buat peneman redah trafik jam. 😀

JAM-20110401-GurunGobi (58)

Lineup: Fauzi (Bass), GG (Drums), Sazli (Gitar), Yusman (Gitar, Vokal).

16 comments to [Rakaman] JAM 20110401: “Gurun Gobi”

  • yusman

    ..memang macam satu perjalanan panjang di gurun tandus! Kering pulak kepala malam tu. Harap-harap dapat ide-ide yang lebih baik untuk berkarya lagi nanti lepas ni. BTW Fauzi memang hebat dengan bunyi-bunyian barunya!

  • fauzi

    Gurun gobi tu mmg sesuai aku layan dari nilai sampai klang…40minit tu…hanyut dibuai alam fantasi…hahaha

  • yusman

    Tinggi betul imu alam Tuan Producer. Takpa, aku suka unsur ilmu dan penjelajahan dalam lagu. Penuh dramatik jorney kita jadinya

  • yusman

    Tahniah li for the well balance recording. Aku je yang tak balance main malam tu hahaha

  • yusman

    Memang cemas betul aku masa ‘Pendaratan Cemas’. hebat tajuk. The song live up to the the name

  • norman

    waduh, sedap la pendaratan cemas tuh…intriguing…..macam captain flight 666 tengah cari tempat landing tak jumpa2….

  • yusman

    itu lah. The suspense extended until the last moment of the song

  • yusman

    Worst case was I did not expect that the plane was about to land at all. Diorang jalan dulu masa aku tengah memulas-mulas effect gitar haha. BTW thx man for the comment

  • gg

    hahaha..”Gurun Gobi”…dramatik sungguh

  • gg

    recording sound superb OK !!!!syiok giler dengar

  • yusman

    Tu lah G, kalau macam ni, kalah DT sebab kita boleh buat album on the spot haha. Looking forward for future recordings. Good drummings BTW

  • norman

    bass solo tu macam ‘cabut gigi’ la…

  • yusman

    haha. Siap ada dialog kedengaran

  • norman

    for whom…..tak kedengaran pak

  • fauzi

    Betul G..gurun gobi..best drumming ko..tang slow tu pun..yg bass wah wah..cantik ko masuk….
    sebelum tu ..solo tuan yusman masa kat A tu cuak aku …meracau2…menggigit2…dalam kekalutan…
    wow…dasyat….bak kata tuan yusman…

  • yusman

    Sebenarnya moments yang macam ni yang sangat mahal dan susah nak develop, tapi its all there now. Dalam spontaneous songwritings/ jams, bila dah dapat that ‘special moments’ between members, a single notes or of drum-hits, will suggest what shall be the next moves. Musicians sambut menyambut antara satu sama lain, dan tau-tau dah jadi cool riffs

Tinggalkan Balasan

Comment
Name*
Mail*
Website*