Playlist: 20110401: “Scenes From A Memory”

Menyambung semangat tempohari, pada 01/04/2011 kita akan buat tribute utk album DT “Scenes From A Memory”. Sila download tracks yang terlibat, serta transkripsi taugehnya di sini:-

Playlist 20110401: Scenes From A Memory (13)

Cadangan lineup: Apai (Vocals), Ayom (Bass), Hermie (Keyboards), Sazli (Gitar), Wan (Drums), Yusman (Gitar).

7 comments to Playlist: 20110401: “Scenes From A Memory”

  • pulas

    Btw, some details:-
    1. Semua tracks kecuali lagu slow (through her eyes, spirit carries on), tak sedap (beyond this life), dan susah (dance of eternity) masuk dalam list.
    2. Hanya lagu home saja yg transpose to E dan potong part susah (ie macam yg biasa main). Tracks lain hantam as is (fatal tragedy pun cuba part yg susah tu).
    3. Transcription setiap track ada dln pdf dlm plist link. Semua transcript ambil dari buku dt anthology, kecuali strange deja vu (fan buat pakai guitar pro). Oleh kerana hermie je yang paham (hehe) mintak beliau komen kalau ada yg tak kena.

    Selamat berlatih.

  • pulas

    Satu lagi: Selain “Fatal Tragedy” (complete version), track “Home” pun kena download balik – sebab part sitar arab susah belakang tu dah dimasukkan balik. Saja semangat nak try balik. 🙂 Parts lain sama macam biasa (jammable). Sekian.

  • yusman

    nampaknya nak kena cari sitar satu utk ending ‘Home’. Thank you for all the efforts Mr Producer and all the best Hermie the Magic Fingers with the Tabs (I wish I can read notes too)

  • yusman

    BTW nampknya kita kena discuss untuk bagi2 part 6 strings tu Li

  • jawabanger

    Hoho…gadget…go….da kene sampuk dt korang nih…

  • yusman

    haha rilek laa beb. Ko main dasat. malu kitorang.

  • jawabanger

    terukla aku..br dgr list pun da pening

Tinggalkan Balasan

Comment
Name*
Mail*
Website*