[Playlist] 20100312: “Sweet Blood”

Playlist pengganti. Basically 1st set playlist “Hentam Cromok” (aka Classics), tambah dengan DT’s Octavarium (Jammable/Medley version). Selamat berlatih (esp to Hermie 😉 )

Playlist-20100312-SweetBlood (52)

33 comments to [Playlist] 20100312: “Sweet Blood”

  • pulas

    Am minta tambah satu : Youthanasia – dah masuk dlm list. Harap maklum.

  • am

    noted tuan..
    thanks

  • apai

    aku dah pening, ni nak follow list mana ni? heh heh…hentam cromok pun nak main ke?

    apsal cromok tak jadi 12 mac ni ?

  • pulas

    1. Apai: follow list “Sweet Blood” ni (bukan “Hentam Cromok”), sebab penghentam Cromok kita (Nizam) perlu ketenangan sekejap. Bila Nizam dah ready nanti, kita main list Cromok tu (minus the 1st part i.e. exclusively cromok 😉 ).

    2. GG Skinbasher Sweetblood baru request satu lagi lagu tambahan: “Disconnect” (Megadeth). Ada dlm link playlist.

    Harap maklum.. majulah seni untuk negara. 🙂

  • yusman

    majulah restoran amir maju untuk mamak

  • Rock Oi

    sweet blood tu ketuk drum ngan hati2..hehee

  • yusman

    eh takda takda, ketuk dengan sepenuh hati yang manis.

  • am

    majulah restoran anugerah utk teh tarik halia.
    btw,lagu DT/Funeral for a friend sesuai sgt masuk dlm list classic since music die mcm Uriah Heep.
    hermiewan mesti suke,
    x gitu bro?
    tuan pun mesti suka

  • Hermiewan

    Funeral for a Friend? Lagu Elton John tu! Lagu ni bersambung dengan Love Lies Bleeding. Aku ada original version & Dream Theater version. Kena cari balik CD Dream Theater aku ni.

  • pulas

    1. Love Lies + Funeral mmg kesukaan ramai – cuma isunya playlist dah crowded 😀 Tapi takpe – aku dah upload juga dlm playlist, cuma harap Am & Hermie boleh cover most (all?) parts .. haha..

    2. Aku upload juga November Rain (from previous playlist) utk Apai.

    Ok – playlist final dah. 😀

  • yusman

    hopefully. aint got time to really knock the songs down, so I m knocked out man

  • am

    sure dave.. that song really knock me out

  • am

    btw thanks tuan produser,
    best la ada octavarium.
    teringat zaman dulu tuan producer tiup seruling masa jam,
    cool gila.

    haha

  • Hermiewan

    Memang best dan bagus jamming dengan korang ni. Banyak lagu baru (baru bagi aku tapi lama bagi korang) yang aku belajar. Ada lagu yang tak pernah aku terfikir pun nak main dan ada lagu yang aku nak main tapi takde orang pulak nak main. Ha ha ha….. Harap hari Jumaat nanti, semua sound balance.

  • yusman

    yup sound balancing is the matter of the day. All electric guitarists take note! pls control and balance your volume to make way for bass, violin and all acoustics.

  • fauzi

    sedap korang jer…request2 haa…..

  • apai

    haha..aku nak request satu session nanti..bila2 la…focus punk rock pulak..bole? layan tribut to ramones ka…main album acid rain..kekekkke

    anyway..bak kata hermie..betul, mcm kes aku, nak nyanyi lagu2 yg aku nak, kat karaoke tarak..so, bila jam ngan gentalas..bole request…kekeke..

    idup GG !

  • jawabanger

    aduh kok slow linenya…gimana mau donlot nih…

  • yusman

    oyeah sure pai. fauzi ; pelan pelan, nanti ko akan sampai ke tahap maestro, sekali dengar terus jalan. sekarang lagi suku je kau nak jadi masetro..kira tiga suku lakhh.

  • Rock Oi

    wow punk rock,,mantap tuh pai!! offspring skali hahah

  • pulas

    Ok aku ada adjust sikit pitch lagu Layla, versi asal slightly sharp, aku lowerkan sikit agar senang nak play along dgn gitar standard tuning. Boleh download dari link playlist mcm biasa.

    Selamat berlatih. 🙂

  • yusman

    Aku reservekan bunyi slide guitar utk layla in pt 1 and pt 2 ( i suppose its a slide guitar ), utk gantikan utk Olie the violinist. the rest of main solos lagu tu aku reservekan utk pulas the slowhand.

  • am

    album talika/garage inc pun byk punk rock mcm whiskey in the jar,so what,die die die my darling n many more,
    apai musti suka

  • yusman

    penat aku cari mike stand yg kat umah tu, sudahnya ke Guitar Store jugak yg senang jumpa haha

  • pulas

    Pengumuman: Youthanasia (Megadeth) KIV dulu untuk mengurangkan ke-over-an … aku dah remove dari playlist.

    Thanks.

  • yusman

    takpa am nanti kita buat megadeth nite

  • am

    ok noted tuan flamming ramussen

  • am

    haha cantik Dave,pastu wat megadeth muorning utk bg laluan pada Mega nite.
    lagu Takdir dan Waktu (4chord je)
    yg best zaman vocalist asal die dulu lagu Sekuntum bunga sakura di Gurun Sahara,\
    x gitu Poji?

  • yusman

    yelah tu.

  • am

    Kipas Susah Mati Megadeth still alive.
    tahun depan punye playlist cadang nk req lagu How Deep Is Your Love/Bee Gees

  • fauzi

    yup..megadeth nite…aku setuju….sesuaila sore ko man..power tu…

  • am

    tp x leh lawan suara fauzi nyanyi lagu Tak Mungkin Berpaling dendangan Slam

  • am

    Sam Cromok pun suke nyanyi lagu Slam/Jika Kau Rasa Getarnya,nt leh masuk list hentam kromoq

Tinggalkan Balasan

Comment
Name*
Mail*
Website*