[Playlist] 20100205: “Ad Hoc Jam Part II”

Playlist Jumaat depan:-

Playlist-20100205-AdhocJamII (27)

Campur-campur. 🙂 Selamat berlatih!

16 comments to [Playlist] 20100205: “Ad Hoc Jam Part II”

  • pulas

    btw, note utk pembaca taugeh 😉 , aku transpose lagu-lagu berikut agar gitar tak payah retune:-

    1. Spill The Blood (Slayer): up half step (Eb -> E)
    2. November Rain (GnR): up half step (Cb -> C)
    3. Yesterdays (GnR): up half step (C# -> D)
    4. So Far Away (Staind): up half step (Gb -> G)
    5. This Masquerade (Carpenters): down half step (F -> E)

    Sekian, Harap maklum. 🙂

  • yusman

    wah taugeh goreng pun sodap. BTW untuk pemain gitar, aku cadang gini utk pembahagian tugas solo/ main riffs;

    1. sazli – layla, july morning, yesterdays
    2. am – rust in peace, spill the blood, so lonely
    3. yusman – november rain, the hardest part of letting go..,

    BTW Fauzi nak nyanyi so lonely, apai jadi pom pom girl backing vocal (Pai, aku nak nyanyi megadeth the hardest part boleh?).

  • yusman

    on uriah heep; oh ini la bapak sweet charity. Ni mesti fauzi layan kaset abang dia atau pun taped bagak radiogram. BTW tanak masuk kingdiaomond?

  • hermie

    Pergh! Lagu Uriah Heep – July Morning tu best lah! Rasa macam pernah dengar lagu ni tapi tak ingat kat mana. Aku cuma tahu lagu Lady in Black aje.

    Band-band macam Slayer, Guns N’Roses memang guna half-step tuning dalam lagu-lagu diorang. So, kena adjustlah untuk main standard tuning.

    Lagu November Rain tu main dalam key F major dan part ending tu main dalam key C minor.

  • yusman

    hermie: sama. Aku rasa memang pernah dengar sebab memang classy dia punya song, dan mesti famous for oldtimers.

  • pulas

    Sokong pasal Uriah Heep — syok! Syabas jawabanger. Lama dah aku heran kenapa guitar&metal mag dulu2 mesti ada slot uriah heep. 😉

  • yusman

    kata fauzi, alang-alang keyboardist dah ada ni, biar aku mintak uriah heep satu. yeaaa

  • yusman

    Hermie, satu satunya radio station kt Malaysia yang kau boleh dengar lagu macam ni, BFM 89.9. Dulu mungkin Rock Station 103.3 (transmision taken over by era) atau alternative rock show 99.3. Kalau ada dj traxx fm demam kau boleh possibly dengar. Yang lain, jangan harap lah

  • hermie

    Aku terjumpa satu tesis yang ditulis oleh Esa Lilja di University of Helsinki pada tahun 2004 yang menarik untuk dibaca. Tajuk tesis ni:- Characteristics of Heavy Metal Chord Structures – Their Acoustic and Modal Construction, and Relation to Modal and Tonal Context. Siapa berminat? Aku boleh e-melkan.

  • pulas

    eh.. pas sini satu (sidigentala@gmail.com), faham tak faham tu belakang kira hehe.. 😀

  • yusman

    Minat, minat. Manalah tau nama Esa Lilja boleh masuk dalam senarai credit kat cd sleeve album kita nanti. yusman@adrihisham.org.

  • am

    hermie,nk jugak,
    hairulamri@tm.com.my

  • am

    Tuan producer,b4 main spill the blood kena main 213 dulu baru dpt feel,pendek je lagunye tp tangkap banging.
    slayer/213 tahun lepas punye req,haha

    kord senang je x yah cari,
    tuan mesti suka

  • hillary ng

    selamat tahun baru china

  • pulas

    Bros – sori aku tak dapat join esok malam, pasal wife kena operation (keguguran) esok. Selamat jam.

  • Hermiewan

    Mudah-mudahan isteri Sazli selamat semasa dan selepas pembedahan esok. Insya-Allah!

    p/s: Yang lain-lain, jadi ke jamming Jumaat ni?

Tinggalkan Balasan

Comment
Name*
Mail*
Website*