Playlist-20091114-RosdanPunisher

Punisher (1988)Playlist kali ini untuk bro Rosdan Punisher:-

Playlist-20091114-RosdanPunisher (39)

Kebanyakan lagu adalah permintaan beliau. Thrash cukup! Untuk membantu, kami jemput bro Nizam untuk drumming lagu-lagu speed. (Skrip dan lirik: akan diupload nanti). Lagu-lagu lain tu, tambahan untuk backup (lagu yang biasa main).

41 comments to Playlist-20091114-RosdanPunisher

  • Lan Pet Pet

    wow…gambar oldtimer

  • yusman

    so am all the best for the punisher audition haha. study chris broderick lebih sikit sebab dia tengah minat mamat tu skg. cuma the conjuring dgn tornado of souls kami dah pau

  • jawabanger

    mak aih….thrash?? wow…..byk kerje tuh…

  • jawabanger

    dasyat list nih….

  • yusman

    risau juga bro rosdan dah bg condition rhythm kena mantap sebijik macam era golden thrash era

  • pulas

    Ok kawan-kawan, aku dah upload lirik dan skrip (PDF, dlm link playlist, macam biasa). In summary:-
    1. Split drum duties:-
    – Nizam drums utk lagu: The Conjuring, Postmortem-Raining Blood, Infinite, Like Father Like Son,.
    – GG drums utk lagu: Lucretia, Seasons DT, King Diamond, Anthem, Darkest Hour, Holy Wars, Tornado.
    2. Am Friedman nyolo utk semua lagu, kecuali: The Conjuring (Yusman), Seasons DT (Sazli, Yusman), King Diamond (Yusman), Anthem (Yusman), Tornado (Sazli).
    3. Tracks Anthem dan Tornado ada potong kat belakang — kasi pendek sikit — jangan terlajak lak hehee..
    btw, Aku ada jumpa track Raining Blood dicover oleh Tori Amos (!), aku dah upload sekali kat situ. 😀

  • yusman

    peh tori amos dah gila haaaaa

  • Marty Friedmann ex-Cacophony/Megadeth

    metalheads,
    td mase lepak dgn Sam/Cromok kt ofis tetiba terfikir plak nk feat dgn die since jawabanger adalah peminat beliau. Sam kata kalo nk no problem,die free jumat mlm sbtu &sabtu mlm ahad. lagu2 is up to us,esp speed thrash/technical such as megadeth,DT,Kreator,exodus,DEATH,slayer dan yg sewaktu dgnnya.

    Mustaine&Chris Poland,any comment?fauzi mesti suke hehe,
    kalo ok leh liaise dgn the living legend
    Sham@vads.com/0133413224

  • yusman

    pehhh.. I wait for you, theres nothing I can do ….,bla bla open heart. jeng jeng jeng

  • yusman

    note untuk peain-pemain gitar bg next jam dan jam@ akan datang. Untuk mengelak dari bunyi nyamuk, masa rhythm break, atau single guitar parts without drums and bass accompanying, hanya sazli je (atau sapa-sapa yang dah kena duty) yang dibenarkan main. kalau tak nanti bunyi berkecamuk.

  • apai

    fuh, tak tau lak living legend tu keje telekom! opis dia kat menara gak ke am??

  • apai

    nizam tu drummer mana man?

  • apai

    aduihh psyhco la ini macam..kekeke.. yeahh!

  • apai

    tak silap aku, list ni setaraf atau lagi berat compare to list yg kita main testament, sodom, megadeth, ala..apa nama list tu man?
    list justice for all pun hebat jugak.. atau pun list tribute to megadeth..

  • Marty Friedmann ex-Cacophony/Megadeth

    die bawah tingkat unit aku Technical Expert(TEMS),korang rs ok ke cromok?
    fauzi minat tu esp lgu Suffer..

    terpulang pada Dave&Chris Poland nk approvekan ke x cadangan ni, juz 4 fun.
    fyi,sam lyn progressive

  • yusman

    Apai- nizam tu drummer baru punisher. BTW guitarist asal punisher pun datang gak malam tu. mungkin main gak kot kalau dia dah gatal. tapi lagu ikut suka la haha

    Marty Friedchicken – boleh beb, tapi prefer album forever in time sebab melodik kuat. kita buat double bassist hahaha

  • Marty Friedman(Gentala Dragon)

    Ok Dave,Sam stuju prefer FIT,nt die set time..
    hehe,Gentala Dragon pjam mata je main lgu cromok..
    lagu2 cromok yg boleh lyn
    -Obsessed(FIT)
    -Memories
    -Suffer(Mean,Meaner,Meanest)
    -Stranger(Yours Truly)
    -What’s Left
    so cfm Tribute To The Pioneer/Speed Thrash

    Apai,ok x kalo for the next kita arrange utk feat sil khannaz

  • Marty Friedman(Gentala Dragon)

    Tribute To The Thrash Metal Pioneer..

    Sam kata belasah je double bassist,baru best mcm bunyi doublebass

    Mustaine,
    i’ll try my best 4 Punisher’s audition,
    nk gabungkan skill2 membunuh chris broderick & awang bpr,sure unik/melankolik

  • fauzi

    peh…aku rs aku nak feat dgn inul plak…lyn goyang gerudi die…ah…ah….haha…versi metal progresif skit…
    since krang dah invite otai2….aku dgn segan2….terpaksalah main gak….badi woo….takut….
    dgn sam cromok plak….dpt dgr dia main/nyanyi marang perapu kepunden marang sekeper..pun dah ok…..

    ok marty friedchicken/ex- Cocojelly teruskan semangat anda…

  • fauzi
  • Jeff Hannemann/slayer

    ala fauzi,kan da biase bwk lagu DT,so kalo setakat genre2 lain tu mesti kacang je

  • yusman

    elok la lepas ni boleh siapkan buku cenderamata utk alll featured superstars.

  • yusman

    BTW bab silkhannas tu aku tak tahu hapa lagu dia

  • fauzi

    haha…aku pun sama..sil khannaz akupun tak tau….thrash aku takat tallica,sodom,slayer,sepultura jer….

  • yusman

    lu miss megadeth beb. shiok oooo. kod ulang ulang haha

  • Lan Pet Pet

    rancid satu!! hahaha

  • yusman

    pancid aaa macam nii

  • Jeff Waters

    pergh,gg dh leh bwk lagu DT/a nightmare to remember,
    leh masukkan dlm playlist raya korban ni..

  • fauzi

    haha…dah jdi satu assignmnt plak nak cari2 lagu…haha makluml ajela…….ram kecik…

  • Rock Oi

    kah kah kah

  • Jeff Waters

    Dear Mustaine,

    Thanks.. Figh fire,damage inc & south of heaven mmg terbaik dari ladang..

    tp kalo south tukar sama Blackened boleh x? TQ

    Regards,
    Jeff Waters
    Annihilator

  • yusman

    pengumuman. Like father like son tukar till death do us part

  • apai

    man, aku pun nak nyanyi Till Death do Us Apart…tapi from Whitelion la..leh? hehehe

  • pulas

    Ok aku dah update link dan skrip playlist (Ganti Like Father Like Son dgn Till Death do Us Part). Sila klik link playlist biasa.

  • pulas

    Ok perubahan terkini pada playlist (sila download PDF dan mana mana lagu yg belum ada, di link pada artikel):-

    1. Tarikh sesi jam ialah Sabtu malam Ahad (14/11/2009), bukan Jumaat mcm biasa.
    2. Utk Exodus: Till Death do us part cancel balik, ganti balik dengan Like Father Like Son. (ni Yusman ke bro Rosdan yg flip flop ni hehe)
    3. Yusman akan main bass utk Blackened dan Black Friday, Pulas main bass utk Puppets dan Fight Fire. Keempat2 lagu extra ni, Nizam main drums. Utk meringankan beban bro Jawabanger (dia dah kata list dah macam homework dah — tu dah tak kena dah tu hehe), dan juga GG.

    Ok — selamat berlatih. 🙂

  • yusman

    eh ada confusion dalam sms tu en pulas. betulla tu till death do us part ganti like father like son. mungkin aku busy driving masa sms arini hehe. so macam biasa til death do us part sazli buat main riffs, am solo, aku memolo.

  • pulas

    Oh ye ke .. ok muktamad: Exodus: Till Death Do Us Part. Aku dah adjust playlist & lirik/skrip. Tkasih…

  • yusman

    li, nko nanti pakai gitar dolly yg dah fitted dgn sd dimebucker tu ehh,

  • khalil punisher

    hi brothers/thrashers,
    So excited nk jamming ngan korang semua..sy dan rosdan dah ageing..so for those punisher apprentice. this is a time for u to show your talents n guts..go for it..we all welcome u as our own family in punisher. god bless u all

  • yusman

    salam bro khalil and bro rosdan. great to hear from you. Dont punish us if we are play badly. Li, boleh buat kan access utk bro khalil? THX.

  • al-k

    alamak….frust la aku miss yang nih….

Tinggalkan Balasan

Comment
Name*
Mail*
Website*