Sidi Gentala

Sidi Gentala

...yang impikan gubahan epik progresif.

Read More
Rakaman Studio

Rakaman Studio

Koleksi di Studio BShed 2011-2013

Read More
Battle of the Bands

Battle of the Bands

Kelolaan Al-Farabi Band @ 2010

Read More
 

TRIBUTE TO THE THRASH METAL LEGEND

b6e8b96afa19e5b0

Rosdan (Rosedan/Roshdan) adalah penyanyi kepada band thrash metal pelopor tanahair, Punisher. Beliau meninggalkan Bloodshed ketika Blodshed betul-betul berada di puncak gemilang, lantaran lagu Srikandi Cintaku demi minat kepada Thrash Metal. Aku cadang next session kita undang bro Rosdan untuk bersama menyumbangkan lagu. Lepas berbincang, Bro Rosdan minta 4 lagu, dengan syarat sound mesti tight, fat, crunchy a la bay area sound. Like Father like son (exodus), lucretia (megadeth), post mortem (slayer) dan parting of ways @ infinite (forbidden). Amacam? BTW Apia mintak godz of second chance, aku kekal dengan king diamond dan fauzi dengan change of season (dt)..Pls comment.

Read More

[Rakaman] JAM-20091023-BaganPinang

Bagan Pinang

Rakaman jam tempohari:-

JAM-20091023-BaganPinang (22)

Kalau burn ke CD: 2 CD lebih! 🙂 Bunyi masih tak balance, sebab tak sempat nak setting mics sangat (esp area Am/Man). Cuba lagi dan lagi lain kali.. 🙂

Rupanya Disposable Heroes main 3 kali je — dok ingat 4. 🙂 Macam biasa, sambil dengar, pikir-pikir next playlist, tema apa pulak (nak rehat-rehat lagu pendek ke, atau nak DT jugak 😉 ), lagu mana nak repeat (aku rasa King Diamond pasti masuk).. 🙂

Tarikh tutup untuk next playlist: Khamis 29/10. 🙂

Read More

Playlist-20091023-BaganPinang

Bagan PinangOk ini playlist untuk minggu depan:-

Playlist-20091023-BaganPinang (33)

1. A Mansion in Darkness – King Diamond (Yusman)

2. Heading for Tomorrow – Gamma Ray (Jawabanger)

3. The Sails of Charon – Scorpions (Am)

4. Awake Jammable – Dream Theater (Apai) – Dipendekkan dari 22 minit ke 17 minit

5. Menghitung Hari – Salamiah Hassan – in Em (Sazli)

6. Lina – Dato Shake (Yusman)

7. Sultans of Swing – Dire Straits (GG)

8. Stairway to Heaven – Led Zeppelin (Apai)

9. Disposable Heroes – Metallica (Sazli)

10. I am a Viking – in Em – Yngwie Malmsteen (Am)

11. Pengemis Muda – Sheila Majid (Am)

Confirmed list! Selamat menghayati dan berlatih.

Read More