Sidi Gentala

Sidi Gentala

...yang impikan gubahan epik progresif.

Read More
Rakaman Studio

Rakaman Studio

Koleksi di Studio BShed 2011-2013

Read More
Battle of the Bands

Battle of the Bands

Kelolaan Al-Farabi Band @ 2010

Read More
 

FRIDAY THE 24th APRIL- THE PENANTI STORY

salam ya naga-naga dan pengikutnya.

InsyaAllah kalau tak ada aral melintang, jumaat ni adalah for the next XTVT. Kalau tiada bantahan kita cuba bawa lagu-lagu ni;

1. Bless the Child (Nightwish, God bless Apai))
2. Pull me Under (Fauzi tak puas)
3. SDI (Loudness-kasi apai merah muka tarik sora macam tentera jepun)
4. Awake medley (tak puas hati, tuari main gtr dan kibod sambil nyanyi, satu hapa pun tak jadik)
5. One wild night (GG the rocker’s request)
6. Separate ways (Journey) yusman nak main kbd lagikk-back to back dgn pull me under
7. Tanah Air Api dan Angin- Bloodshed album Samarkand (bila lagi nak tribute to Bloodshed)
Minta Mr Producer upload lagu2 boleh? Hengkyu Pulas Me Underdragon

Read More

[Rakaman] JAM-20090410-TheTwoBukits

prk2bukit

Jawabanger outstation, jadi ganti dengan Amid. Buat free jam je, bertemakan lagu-lagu pop.  Groovy.

JAM-20090410-TheTwoBukits (10)

Bunyi drums kali ni mantap. Puas melayan ketukan GG yang kian mantap jugak.  Bunyi bass sebelah sebab tak leh buat apa dah — dia duk dekat belah kiri drums. Gitar dedua jadi tetengah dan berbalam sikit, sebab mic #3 kena letak jauh (sebab ketiadaan mic #4). Target nak beli sebelum next jam.

Read More

THE LAST ONE AND THE NEXT

Salam semua,

The last session without Apai was something strange. Less ‘chi’…

BTW for the next list,

1. Awake medley
2. One Wild Night (Bon Jovi) Request by GG
3. SDI by Loudness (Album Hurricane Eyes) (request By Fauzi)
4. Bless the Child – Nightwish (request by Apai)
5. Bring Me to Life – Evanescence (Request by Yusman)
6. Pull me Under – Dream Theater
7. Menghitung Hari – Salamiah Hassan (request by Makcik Kiah)

Ada bantahan dan cadangan?

Salam.

Read More